sa_andy_main_2
Zpět na všechny články

Jak jsme objevily "svatbování"

Kudy vedla cesta Andy a Míši ke svatební organizaci

Příběh o založení Svatebního atlasu od spoluzakladatele Adama už znáte z tohoto článku. Teď je čas, abych i já napsala o tom, jak jsme s Míšou objevily svět svateb.

Jsme dvě nejlepší kamarádky snad odvždycky. Já totální snílek, Míša naopak realistka, která mě dokáže – v případě potřeby – znamenitě uzemnit. Dva protiklady, které k sobě ale dokonale ladí.

Naše práce ;-)

Kdysi, když jsem byla lehce naivní a možná i feministická “dvacítka”, svatba mi připadala jako zcela zbytečná věc. Příliš drahá párty a kus nepotřebného papíru. Vždyť dva lidé spolu dokáží naprosto v pohodě fungovat i bez nějaké té svatby. Uběhlo ale pár let a ze mne je možná stále naivní, ale už méně feministická “třicítka” s naprosto odlišným pohledem.

Po třech rocích strávených coby letuška s hlavou doslova v oblacích a osmi letech uzavřená ve snobském světě advokátů se můj žebříček hodnot naprosto změnil. Obě zaměstnání mi ukázala život, který já žít nechci.

A navíc svatba mi už vnitřně nepřipadá jako něco zbytečného. Naopak. Svatba nás navrací k tradicím. A zachování tradic je v dnešním uspěchaném světě důležité.

Svatební stůl a menu

Svatba ukazuje sílu. Vždyť ukončit vztah je tak jednoduché. Nevyhovuješ mi? Nevadí, sbalím si “svých pět švestek” a přesunu se jinam. Ovšem ukončit manželství, to už tak snadné není.

Proto vyžaduje sňatek odvahu. Odvahu žít spolu v dobrém i zlém. Odvahu umět na vztahu pracovat a ne vztahy měnit jako špinavé ponožky. Odvahu říci ano, budu tě navždy milovat, před zraky všech svých přátel a rodiny. A proto je pro mne ctí vytvořit každému páru, který si to bude přát, ten nejvíc dokonalý svatební den.

A jak jsme se tedy s Míšou ke “svatbování” dostaly? Všechno začalo jedním telefonátem a prosbou: “Půjdeš mi za svědka? Já se vdávám,” řekla mi Míša.

Začal koloběh plánů a příprav. A jelikož jsme obě perfekcionistky, nic nám nebylo dost dobré. Proto jsme se rozhodly uspořádat a zařídit celou svatbu samy. Pinterest se stal naším nejlepším přítelem. Míša, duší dokonalá manažerka, dokázala komunikačně zařídit naprosto všechno. A já, s mým smyslem pro detail, jsem dostala na starost převážně vzhled celé svatby.

Umíme si s tím vyhrát…

Nastal den D a světe, div se, my to celé zvládly. Oba si řekli své šťastné ano a svatba se každému líbila. A hned asi o měsíc později nás poprosila Míši kamarádka, jestli bychom ji taky nechtěly uspořádat svatbu (a ne malou, plných 150 hostů). Bez dlouhého přemýšlení jsme řekly ano, a tím vlastně celé naše “svatbování” začalo.

Pak se dalo několik náhod dohromady, přišel Adam a společnými silami jsme založili Svatební atlas.

A jelikož i já se můžu konečně řadit mezi “odvážlivce” a v srpnu hodlám říci své ANO, na můj přístí článek se moc těším – bude plný svatební inspirace.

Míša aranžuje.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…