sa_article_1
Zpět na všechny články

Jak jsme založili Svatební atlas

Od zasnoubení ke svatebním portálu.

Než jsme se s Markétou – klepajíce se zimou a vysílením uprostřed deštivé norské přírody desítky kilometrů od civilizace (o tom snad taky někdy napíšu) – prvního září zasnoubili, nenapadlo by mě, že budu mít něco společného se svatební tématikou.

Určili jsme si termín a vypadalo to jednoduše. Rázem jsme se ocitli v úvahách o tom, kde by se to mělo celé odehrávat. Obřad musí být v Kladně ve velkém kostele, pravila Markéta. Sice to bude vyžadovat, abych já – budoucí manžel a ortodoxní bezvěrec – získal potřebné know-how, ale to se s trochou vůle zmákne.

No a kde uspořádáme oslavu? A byli jsme v pytli. Protože většina lidí, kteří se v téhle situaci také ocitli, potvrdí, že najít místo pro svatební hostinu, které bude vyhovovat jí, jemu, rozpočtu a potažmo taky rodinám, to se rovná malé velké umění. Ptáte se kamarádů, známých, neznámých – ale tak se dozvíte o pár místech, nejspíš do deseti.

Rozmyslete si zásnuby v tichomoří. Norsko, země zážitků…

Jako webdeveloper tělem i duší si říkám – přeci musí existovat nějaký web, který tohle řeší. Kde je výběr a každý si najde něco, co mu bude vyhovovat. A pravda to byla asi tak napůl, protože svatebních katalogů a podobných webů je fakt spousta. Jenže bez okolků dostat pořádný výběr míst do 20ti kilometrů kolem Kladna, to nezvládl vůbec, natož uspokojivě, žádný z nich.

Přišlo mi to jako dost užitečný a hlavně snadný projekt (jak jsem byl naivní), a tak jsem se do toho bez okolků pustil. Na nic jsem nečekal a oslovil Míšu, o které jsem věděl, že se svatební tématice dost intenzivně věnuje – vždyť se svou kamarádkou Andy dokázaly zorganizovat už řadu svatebních dnů.

Navíc se s Míšou známe prakticky odmala, takže kdybych si vymyslel nějakou blbost, tak by mi to snad řekla. Slovo dalo slovo a najednou jsme na to byli v říjnu tři. Netrvalo dlouho a na palubu se přidal taky můj dlouholetý spolupracovník a vynikající front-end vývojář Mirek.

Norsko. Počasí (a ovce) vám vysvětlí, co a jak…

Tak jsme se pustili do díla, které se nám stále rozrůstá pod rukama, důkazem budiž právě spuštěný blog. A hlavní cíl našeho snažení je jednoduchý – pomoci všem, kdo hledají místo na svatbu, stejně jako těm, kdo chtějí být nalezeni.

Ne, že by to nebyla fuška. Nad vývojem celé aplikace jsme strávili spoustu času, stejně jako při ladění různých funkcí (vyhledávání jsme od začátku předělali už 3krát) a optimalizaci webu pro mobilní zařízení. Míša s Andy si obrovsky “mákly” při vkládání všech aktuálně stopadesáti míst a přidání desítek dalších už se rozbíhá.

V současné době totiž pracujeme na rozšíření mapy pro celou Českou republiku, abychom nadále nebyli pouze Kladno-centričtí. Věnujeme hodně času osobním schůzkám se zástupci restaurací, penzionů a dalších míst a čerpáme od nich názory a informace, jakým směrem by se jejich prezentace na portálu měla ubírat.

A tak pokud znáte někoho, komu by Svatební atlas mohl pomoci, neváhejte a pošlete mu link. Třeba to píchne ;-)

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…