Polaroid na svatbě
Zpět na všechny články

Polaroid na svatbě

aneb originální fotky a nezapomenutelná zábava

Polaroid je velmi specifickým fotoaparátem, práce s ním je díky tomu zážitek. Obsluha není složitá, rozhodně se však liší od běžných foťáků. Z polaroidu získáte unikátní fotky, které jsou typické svým bílým rámečkem. Díky tomu se skvěle hodí na velké společenské události, jako je například právě svatba.

Zapůjčení polaroidu

Instantní fotoaparát, častěji označován právě jako polaroid, je ideální na různé akce. Jistě ho tedy oceníte i na svatbě.

  • Abyste si nemuseli kupovat vlastní polaroid, nabízí se skvělá možnost jeho zapůjčení.
  • Stačí si jen rezervovat termín, kdy polaroid potřebujete a k tomu objednat počet snímků, které chcete půjčit.
  • Pro polaroid si můžete dojet osobně, anebo si ho nechat zaslat až domů. Nemusíte se bát, že by nedorazil včas, je totiž půjčován s dostatečnou rezervou – dostanete ho pár dní před akcí a vrátit ho můžete také až za pár dní po akci.

Můžete si tak s polaroidem užít dostatek zábavy a zvěčnit jedinečné momenty v podobě drobných fotografií s typickým rámečkem.

Výběr vhodného modelu

Jestliže s polaroidem nemáte žádné zkušenosti, může být složité vybrat model, s nímž se vám bude nejlépe fotit. Klasikou je u těchto fotoaparátů značka Polaroid, podle které získali své jméno. Ta nabízí foťáky specifického vzhledu, přičemž pořízené fotky mají jedinečný retro nádech.

Oblíbenou volbou se stává také značka Instax.

Ta nabízí poměrně modernější řešení – fotografie jsou čistší a jasnější, obsluha fotoaparátu jednoduchá a na výběr máte z různých formátů fotek.

  • Instax Mini tiskne malinké fotky o rozměru 86×54 milimetrů.
  • O něco větší fotky čtvercového formátu nabízí model Istax Square.
  • Na velké společenské akce je však nejoblíbenější Instax Wide 300, který vytváří širokoúhlé fotky. Není tak problém vyfotit ani větší skupinku lidí pohromadě.

Platíte pouze za fotky

Velkou výhodou zapůjčení polaroidu je, že zaplatíte pouze za ty fotografie, které pořídíte. Nepřiplácíte tedy nic za samotný foťák, stačí si vybrat počet fotek, které chcete pořídit, a za ty zaplatíte. Pokud vám navíc nějaké filmy zbydou, můžete je vrátit společně s polaroidem a nebudete tak za ně platit. Díky tomu tak jednotlivé fotografie vychází na příznivou cenu, takže se nemusíte držet zpátky a s polaroidem si focení pořádně užijete.

Kreativní fotografie

Pořízené fotografie si samozřejmě hosté mohou brát domů, anebo je shromáždíte a umístíte do alba.

Náš tip: Jestliže však chcete ze svatby unikátní vzpomínku, vytvořte provizorní fotokoutek, do kterého přidáte návštěvní knihu.

  • Vyhraňte prostor, kde se hosté budou moci fotit, přidat můžete i různé rekvizity.
  • Pořízené fotky pak nechte svatebčany lepit do návštěvní knihy – jedna fotka na jednu stránku, přičemž chybět by u ní neměl ani krátký vzkaz.
  • Budete tak mít pohromadě všechny, kteří se svatby zúčastnili.

Mobilní tiskárna Instax

Kromě polaroidu na svatbě využijete také mobilní tiskárnu Instax. Ta vytváří stejný formát fotek jako polaroid, ovšem vytisknout si je můžete hravě během chvilky ze svého mobilního telefonu či jiného zařízení s Bluetooth. Hodí se tak pro všechny, kteří chtějí obyčejné fotografie proměnit v ty polaroidové. Na svatbě tato vychytávka navíc najde praktické využití.

Skvěle budou vypadat fotky hostů namísto jmenovek na stole!

Z mobilu si však samozřejmě můžete vybrat jakékoliv další fotografie, které chcete přenést na typický film. Díky mobilní aplikaci je lze před vytisknutím i upravovat. Stačí stisknout jedno tlačítko a fotku máte během pár vteřin v ruce.

Focení s polaroidem je zábava, jelikož s tímto fotoaparátem se běžně nesetkáváme. Proto je tak oblíbený, v kombinaci s fotkami v bílém rámečku se jedná o specifický zážitek, který by neměl chybět na žádné větší akci.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…