Svatba na statku, ve stodole, na farmě, louce a v lese je trend. Proč?
Zpět na všechny články

Svatba na statku, ve stodole, na farmě, louce a v lese je trend. Proč?

Svatba na statku, ve stodole, na louce nebo v lese je dnes hitem! Veganská nebo eco-friendly? Ano, i to jsou trendy dnešní doby. A není se čemu divit! Proč si někteří svatebčané vybírají i tato místa a co je láká zrovna na svatbě v přírodě? Proč a kdo by měl tento romantický a rustikální styl svatby alespoň přidat mezi jednu z potenciálních možností?

Svatba na statku v malebné přírodě? Proč ne!

Patříte mezi milovníky zvířat a přírody? Byla, je nebo bude příroda neodlučitelnou součástí vašeho života? Svatba na statku skýtá mnoho možností, jak krásnou oslavu přeměnit na unikátní. Kromě toho, že se odehrává v přírodě, mohou do ní být zapojeny právě i zvířata. Ať už se jedná o koně, ovce nebo krávy, mohou dodat svatbě zcela jiný, netradiční, nádech. Proč zvážit svatbu ve velkém stylu, v sedlech koní či kočáře, zatímco si děti mohou užít zábavy s poníky i oslíky?

Výhodou svatby na statku je bezesporu útěk z hlavních a rušných měst do malebné přírody, ale také možnost mít svatbu v souladu s přírodou a snížit dopad na životní prostředí. Možností dnes existuje spoustu. A nebudeme si nic nalhávat. Hostina na nádvoří hřebčína či ve světnici je nejen originální, ale má i něco do sebe!

Jaký negativní vliv na životní prostředí svatby mají?

Velkým trendem je v současnosti nejen svatba v přírodě, ale také přemýšlení nad tím, jak snížit negativní dopad celé oslavy na přírodu a životní prostředí. A právě proto vznikla místa, která automaticky nabízejí eco-friendly svatbu (v angličtině eco-friendly wedding) nebo poskytují možnost vegetariánského či veganského cateringu.

Mnoho svateb dává životnímu prostředí vážně zabrat. Jako při každé oslavě vzniká i při svatbě množství odpadu, zbyde hodně jídla nebo se hosté dopravují na místo více dopravními prostředky, než je reálně nutné. Vlivů existuje bezesporu celá řada, některé jsou velké, jiné menší.

Pro někoho je atraktivní nejen možnost ušetřit finance tím, že bere ohled na životní prostředí, ale také možnost pomoci lidem, kteří to vážně potřebují. Perfektním příkladem je sdílená doprava na místo konání oslavy, bezobalový catering a nebo darování zbylého jídla z hostiny těm, kteří ho sami nemají dostatek. Představte si, že si užijete váš den „D“, neublížíte životnímu prostředí a ještě uděláte radost těm, kteří se potýkají s těžkou životní situací. To je možnost, která stojí za zvážení!

Zúčastnili jste se svatby ve stodole nebo na farmě?

Svatba ve stodole patří mezi další trendy současnosti. V Čechách je bezesporu více možností pro svatebčany, kteří se rozhodnou pro svatbu na statku, ale doba se pomalu mění a začíná se zvyšovat počet míst, která nabízejí svatbu ve stodole.

Svatba ve stodole nebo na farmě není ústupkem, ale naopak může být splněním snu. Je zcela jistě pravda, že právě svatba ve stodole, na farmě či statku není pro všechny. Někteří lidé mají k přírodě blíž, mají rádi vůni hlíny a uvolněnou atmosféru ve spojení s vůní dřeva a dekorací na přírodních materiálech jako je kámen. Stodoly a sýpky ukrývají bohatství, které nedokáže ocenit každý.

Stylové a rustikální svatby tohoto typu se často odehrávají zejména na samotě a daleko v přírodě od rušných měst. Výhodou je, že vy velmi pravděpodobně nebudete obtěžovat někoho, kdo žije v okolí a oni nebudou rušit vás.

A co je na tom možná to nejlepší? Svatby v přírodě, ať už na statku, ve stodole, na louce nebo v lese, většinou umožňují zařídit vše, tedy samotný obřad, hostinu s hlavní oslavou a dokonce i ubytování pro hosty, na jednom místě.

Svatba na louce nebo v lese je unikátní zážitek

Dnes už se představivosti meze nekladou! Každým rokem se objevují nové možnosti a dalším současným hitem jsou bezesporu také svatby v lese, na louce a nebo ve mlýně či na břehu jezera.

Každá ze zmíněných svateb má velké kouzlo, pokud se navíc doplní o správné oblečení svatebčanů i hostů, fotky ze svatby mohou být originální. O takový nevšední zážitek vás už nikdo nepřipraví!

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…