Jak zabavit děti na svatbě
Zpět na všechny články

Jak zabavit děti na svatbě?

Svatba je radostná událost. Oslava lásky a života. Ale není to jen spojení dvou lidí. Je to propojení celých rodin a všech přátel. A do rodiny patří samozřejmě i plno dětí.

Někdy trvá delší dobu, než se svatební radovánky opravdu rozjedou. Předchází jim mnoho povinností, jako třeba krájení dortu nebo focení novomanželů. Děti se tak mohou začít velmi lehce nudit a udržet je v klidu bývá nadlidský výkon. Jenže jak udělat, aby se na takové svatební párty mladší členové rodiny nenudily?

Vybrali jsme pro vás pár nápadů, jak zabavit malé ratolesti a užít si tak společně celé svatební veselí.

Držte děti venku

Pokud víte předem, že na vaší svatbě bude mnoho dětí, myslete na ně už při výběru místa oslavy. Pro děti bývá největší zábava, když se mohou pořádně vyblbnout venku. Zkuste najít objekt se zahradou, kde si můžou v klidu hrát a vy nad nimi nemusíte mít neustálý dohled. Pokud nabízí dané místo prolézačky nebo dětské hřiště, ještě lepší. Jestli se rozhodnete uspořádat svatbu třeba v jezdeckém areálu, vznikne vám určitě aktivita navíc. Většina těchto zařízení nabízí program pro děti ve formě projížděk na koních nebo ponících. Vznikne vám tak vítaná zábava pro děti a volná chvilka pro vás.

Vytvořte jim kreativní koutek

Myslete na ně i v případě špatného počasí a vytvořte jim kreativní koutek. Nejlepší způsob jak zabavit děti je, nechat je tvořit. Vyčleňte zvláštní stůl a vybavte ho pastelkami, papíry, omalovánkami a dalšími vychytávkami. Pořiďte jim klidně i pexeso a jiné stolní hry, ať se zabaví. Můžete sehnat i různé vystřihovánky, flitry a barevné papíry. Zadejte jim úkol vytvořit koláž se svatební tématikou. Budete mít roztomilou památku.

Myslete i na nejmenší

Pokud budou na vaší svatbě i menší děti nebo batolata, myslete i na ně. Připravte jim dětský koutek. Postavte třeba malý stan a vystelte ho dekami a polštáři. Vytvoříte jim tak malé útočiště, kam se mohou schovat a odpočinout i ti, kteří ještě třeba neovládají chůzi. Nezapomeňte i na pár hraček a knížek pro nejmenší.

Najměte si profesionála

Jestli vám to rozpočet dovolí, pozvěte si na svatbu profesionála. Budete mít zařízený dohled nad vašimi ratolestmi a ještě je zabaví. Klauni, kouzelníci, kreslení na obličej nebo vytváření zvířátek z balónků. To je jen malý výčet z toho, co dokáže děti pobavit a dovolit tak rodičům mít chvilku pro sebe a lépe si užít svatbu. Nebo si najměte na celý den chůvu. Bude se vám starat o děti a vymýšlet pro ně program. Tuto možnost doporučujeme hlavně v případě, pokud je maminkou více dětí sama nevěsta. Zajistí si tak nad nimi dohled a nemusí obtěžovat s hlídáním ostatní členy rodiny.

Nechte je fotit

Je všeobecně známo, že děti vidí svět jinýma očima, z jiné perspektivy. Mnohdy mnohem zajímavěji, než my dospělí. Proto by pro ně mohla být obrovská zábava, stát se vašimi svatebními fotografy. Budou se cítit užiteční a důležití. Pořiďte jim takové ty malé foťáky na jedno použití a nechte je tvořit. Při vyvolání fotek se pak určitě pobavíte nad roztomilými momenty, které dokážou zachytit. Můžete si z nich pak vytvořit samostatné album a budete mít další krásnou vzpomínku.

Připravte pro ně speciální dětské jídlo

Každý rodič dobře ví, že klíčem ke šťastnému a spokojenému dítěti, bývá jeho plný žaludek. Ale vybrané lahůdky, které nám přijdou na svatebním menu neodolatelné, se nemusí u mladších členů rodiny setkat zrovna s kladnou odezvou. Proto bývá dobrou volbou, nechat připravit i speciální dětské mlsání. Přivřete oči a dovolte jim všechna ta neodolatelná jídla, jako minihotdogy, pizzu, křupky a jiné. Doplňte je samozřejmě zeleninou a ovocem. Dobrou volbou bývají i různé domácí limonády. Pokud nebudete chtít speciální dětské jídlo, připravte alespoň sweet bar. Potěší malé i dospělé.

Více tipů ohledně přípravy sladkého baru, najdete v jednom z našich předešlých článků.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…