Svatební trendy roku 2018
Zpět na všechny články

Svatební trendy roku 2018

Nový rok, nová svatební sezóna, nové trendy. I když je svatba velmi tradiční událostí, každý rok se objevují originální nápady a styly, které působí na smysly budoucích nevěst. Ta tam jsou časy, kdy každá nevěsta a svatba vypadala stejně. V této době máme úžasnou svobodu uspořádat si svatební den přesně podle svých přání a představ.

I když některé nevěsty preferují tradice a zůstávají věrné jednoduché klasice, stále zbývá spousta odvážných žen, které chtějí vyjádřit svou osobnost a využívají k tomu právě nové trendy. A jaké novinky se objevují tuto sezónu? Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější, čím bychom vás mohli inspirovat.

Zelená je v módě

Jste milovnicí přírody a všeho zeleného? Máte rádi jednoduchost a minimalismus a nejraději byste si uspořádala svatbu ve stylu deštného pralesa? Žádný problém. Rok 2018 přímo volá po návratu k přírodě. Eukalyptus, palmové listy, kapradí a neodolatelné sukulenty. Proměňte svou svatbu v zelenou oázu klidu. Pokud máte omezený rozpočet, je pro vás svatba v zelené skvělá volba. Najděte si zahradu, kde roste třeba břečťan. Může výborně posloužit jako ozdoba svatební tabule. Stačí použít už jen svíčky a jednoduchá dokonalost je na světě. Nebojte se použít i bylinky v květináčích.

Moderní geometrické tvary a terária

Velkým hitem a neodolatelným detailem svatební tabule jsou definitivně terária různých tvarů a velikostí. Můžou sloužit jako doplněk k vázičkám podobného stylu. Umístěte do nich třeba svíčky nebo drobná světélka. Nebo z nich naopak vytvořte dominantu celé tabule a použijte je pro různá květinová aranžmá. Nádherně se v nich vyjímají třeba orchideje. Také je můžete vyložit drobnými kamínky a přidat sukulenty či mech.

Obřadní místa různých tvarů

Geometrické tvary se neobjevují jen jako ozdoba svatební tabule, ale do obliby se dostávají i jako obřadní místa. Vzdejte se klasického svatebního oblouku a nahraďte ho ozdobenou bránou ve tvaru trianglu nebo obrovského kruhu. Doplňte ho malým perským kobercem po babičce, lucernou a uvidíte, že získáte opravdu originální místo pro váš obřad.

Závěsné dekorace nad stůl

Pokud chcete dopřát hostům dostatek prostoru, použijte na stůl minimum váziček s květinami a místo toho je spusťte dolů ze stropu. Získáte tak útulný květinový koberec přímo nad vašimi hlavami. Použijte palmové listy, přidejte žárovky a budete si připadat jak v tropické džungli. Nebo zavěste mezi květy lucerny a jiné ozdoby, a vytvořte si tak zámeckou atmosféru.

Balónky

Balónky jsou zpět. Pinterest ukazuje 86% hledatelnost. Nové trendy kombinují balónky s květinami. Používají se třeba na výzdobu obřadního místa. Nebo z nich můžete vytvořit celou balónkovou stěnu, třeba za sladkým barem. Vyzdobit jimi můžete i taneční parket a vytvořit tak oddělený prostor.

Tmavé barvy a detaily

Rozhodně už není nutností mít na svatbě převahu bílé nebo pastelových barev. V poslední době se dostává do obliby použití tmavých a temných detailů. V kombinaci se zlatou dokážou vytvořit velmi elegantní atmosféru. Fotky v těchto tónech vypadají báječně a nám se tento trend velmi líbí. Na své si přijdou i milovníci výrazných květin burgundské, nebo temně fialové barvy. Samozřejmě nemusíte mít temnou celou svatbu. Stačí použít pár detailů. Jmenovky a menu, svíčky, svatební dort, nebo třeba tmavý detail na šatech nevěsty. To vše postačí, aby celá vaše svatba získala gotický nádech.

Transparentnost a kaligrafie

Kaligrafie neboli krasopis se začala objevovat už v roce 2017. Některé nevěsty se dokonce rozhodly navštěvovat kurzy krasopisu, aby si mohly vytvořit některé dekorace samy. A letos tento trend ještě stoupá. Když se k němu přidá ještě pojem transparentnost, vznikne vám velmi moderní a vzdušné pojetí svatby. Transparentní si můžete vytvořit například svatební menu, uvítací a sdělovací tabule, nebo nádherně vypadají průhledné židle. V kombinaci právě se zelenou barvou zajistí moderní a svěží svatbu. Nám se tento trend moc líbí.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…