sa_bg
Zpět na všechny články

5 rad od svatební vizážistky

Moje práce je skvělá. Mám možnost být s lidmi během jednoho z nejdůležitějších dnů v jejich životě. A nejen to – jako profesionální vizážistka navíc zvládnu přímo ovlivnit, jaký dojem budou mít hlavní aktéři ze sebe, potažmo z celého dne.

Nemáš zatím svou zkušenost a zajímá tě, jak to celé může probíhat? Na co je dobré si dát pozor, co všechno je možné a na co nezapomenout? Tak čti dále, protože právě za tímhle účelem jsem dala dohromady pár tipů.

Svatební vizážistka při práci

V první řadě – nezapomínej na sebe

Budeš mít plno starostí, věcí, které je potřeba kolem svatby zařídit. Ale přes to všechno, ne aby tě vůbec napadlo, že bys kvůli ostatním odsouvala do pozadí věci, které se týkají tvé vlastní přípravy. Při svatbě je nevěsta prostě vždycky na prvním místě.

Co od vizážistky očekávat / požadovat

Svatební vizážistika, to nejsou šroubky a matičky, které se dají nakupovat podle katalogu. Naopak, každá nevěsta umí být jedinečná, a podle toho se liší očekávání i požadavky.

Nejdřív zauvažuj, zda máš vybranou kadeřnici, od které bys stoprocentně chtěla na svatbu česat. Pokud ne, pak má rozhodně smysl poptávat vizážistku, která zvládne skloubit jak líčení, tak také účes, aby k sobě oboje perfektně sedělo.

Pekelný soustředění…

Ale není to podmínka. Vizážistky jsou profesionálky a určitě každá se bez potíží dohodne s kadeřnicí na podobě společného „projektu“.

Bez diskuse je pak využití kvalitní kosmetiky, se kterou make-up vydrží skvělý po celý náročný den.

Zkouška je nutnost

Každá profi vizážistka nabízí zkoušku líčení (a také účesu, pokud tedy společně pracujete i na této části celkového dojmu). Vyjasníte si své představy, vyladíte detaily a budeš mít jasnou představu, jak bude vše ve svatební den vypadat a probíhat. A to chceš ;-)

Nejsme tu jenom pro nevěstu

Maminky, svědkyně, babičky, kamarádky. Ale co, klidně taky tatínek, svědek, dědečkové a kamarádi. Všichni chtějí vypadat co nejlépe, a také někteří z nich mohou chtít využít služeb vizážistky. Není to žádný luxus – a navíc to může i jim zlepšit dojem z celého svatebního dne.

Hotovo, teď už je to na nevěstě ;-)

Ale pozor, každá máme jenom dvě ruce (a začínat líčit ve čtyři ráno není ideální). Větší množství práce je potřeba řešit s dostatečným předstihem, aby se případně dojednala vizážistická posila. Každá z nás ráda doporučí kolegyni, se kterou ví, že dokáže bez problémů a ráda spolupracovat.

Rezervace termínu raději dřív, než později

Leckterá vizážistka může mít kalendář obsazený na půl roku, u oblíbených dat – jako je například 7.7.2017 – třeba i na rok, dopředu. Volbu vizážistky nenechávej na poslední chvíli, protože pak už může být výběr hodně zúžený.

Autorkou článku je vizážistka Jana – její práce si můžeš prohlédnout na www.liceniprotebe.cz.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…