DSC_0191 (Copy)
Zpět na všechny články

BOHO svatba

Když jsme se s mým mužem rozhodli, že konečně uděláme ten obrovský krok do neznáma, kterému se říká manželství, hned jsem věděla, jak bude celá svatba vypadat.

Boho, bohémský, bohemian … nazvěte mě bláznem, ale já chci všude peříčka. Někdy si říkám, jestli můj předek nemohla být indiánská babička, jelikož bych nejradši zavěsila lapače snů snad do každého koutu našeho domu. A má láska k přírodě a všem rostlinám je taky zřejmá.

Takže koncept celé svatby byl jasný. Pírka, lapače, svíčky, spousta květin a barvy. Svatba měla být hlavně barevná a veselá. Žádný luxus, ani okázalost. Dominantní barvou se stala vínová a zlatá. Doplněná o zelenou, fialovou, tyrkysovou a červenou.

Celou svatební galerii naleznete zde – Andy a Venda, 11.8.2017

Když jsem přemýšlela nad výběrem květin, chtěla jsem, aby dokonale odrážely mou osobnost. Po dlouhém hledání jsem se rozhodla pro lokálního pěstitele – Kytky od potoka. Byl to sice risk, protože jsme s nimi jako Svatební atlas nikdy nespolupracovaly. Navíc jsem se musela spolehnout jen na květiny, které u nás v daném období zrovna porostou. Ale celá jejich filozofie mi byla tak sympatická a blízká, že jsem si ani jinak vybrat nemohla.

A udělala jsem dobře. Den před svatbou jsme dostaly naprosto čerstvé a voňavé květiny. Dokonce jsme si jich mohly pár samy dovybrat a natrhat. Jedinou mou podmínkou byla převaha vínové barvy. A o tu se postaraly úchvatné jiřiny. Spojily jsme je s lučním kvítím a bodláky, přidaly jsme kapradí a samozřejmě nemohla chybět peříčka.

Kapradí se vlastně stalo takovou dominantou celé svatby a dodalo jí až exotický ráz. Za jeho sběr musím moc poděkovat manželovi Míši, který se kvůli němu prodíral vinařickými skalisky. A poctivě nám ho ukořistil :-)

Večer před svatbou jsem si ještě pohrála s dárečky pro hosty. A čím jiným jsem je mohla obdarovat, než květinou. K tomu mi výborně posloužily malé netřesky zabalené do craftového papíru. Každý byl ozdoben jmenovkou a sloužil rovnou jako zasedací pořádek. Dvě mouchy jednou ranou.

Samozřejmostí byl bohatý sladký bar, o který se postarala má úžasná sestra a maminka. Nemohly chybět cupcakes, makronky, indiánské sušenky a třeba domácí mrkvový dort. Vše bylo ještě doplněné o minidortíčky od manželovy maminky. Třešničkou sladkého baru byl domácí svatební dort od mé tety. Samozřejmě v indiánském stylu.

Místo bylo nachystané, chyběla ještě nevěsta.

Své vysněné svatební šaty jsem našla hned v prvním salonu. Pokud se vám srdce rozbuší a málem se při pohledu do zrcadla rozpláčete radostí, kolena a ruce se vám rozklepou – máte ty pravé! Vlasy jsem ozdobila květinovým věncem, o který se postaraly také Kytky od potoka.

Vše bylo připravené, vše mohlo začít. S Míšou jsme se pěkně vyřádily. Ještě jsem se zapomněla zmínit, že jsem skoro ztratila hlas, ale nadopovaná léky na chřipku jsem řekla zdárně ANO. A manžel taky :-)

Takže party mohla začít. Celý večer nám hrála kapela KuLiSaband, kterou mohu jen vřele doporučit, jelikož atmosféra byla díky nim nepřekonatelná.

Pomineme-li deštivé počasí, o kterém jsem vám vyprávěla už ve článku Svatba v dešti – no a co má být?, vše bylo perfektní. Celý tento den. A to by si měla říct asi každá nevěsta. A užívat si ho plnými doušky!

DSC_1187-compressor
DSC_1346
DSC_1245-compressor
DSC_1181-compressor
DSC_1006-compressor
DSC_0867-compressor
DSC_0274-compressor
DSC_0255-compressor
DSC_0195-compressor
DSC_0041-compressor
DSC_0138-compressor
c4a5c7af1479148ba469f7afffd6502b

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…