zj_top
Zpět na všechny články

O svatební kapele Živý Jukebox s Honzou Roušarem

Jak se člověk od hudebních začátků dostane až k projektu, jako je Živý jukebox, co vlastně ŽJ nabízí a jaké otázky byste si měli položit při výběru večerní kapely na svou svatbu? Na tyhle otázky odpovídá Honza Roušar.

Honzo, jaká byla vaše cesta hudebníka od úplného začátku až po aktuální vystupování s Živým jukeboxem?

Už od první třídy základní školy mě rodiče vedli k hudbě. Učil jsem se nejdříve na zobcovou flétnu, později na piáno, ale nakonec jsem skončil u kytary. Ve zpěvu mě nejvíc ovlivnila vynikající pedagožka Hana Pecková, která mě doporučila do lyrikálu Kudykam Petra Hapky a Michala Horáčka. V Kudykamu jsem byl v pěvecké company a také jsem hrál malou roli údržbáře. Byla to skvělá zkušenost. Při zkoušení tohoto lyrikálu v roce 2009 jsem se seznámil s multiinstru­mentalistou a zpěvákem Václavem Tobrmanem a začala se psát historie Živého Jukeboxu.

Jak vlastně Živý jukebox funguje a kolik hudebníků se na něm podílí?

Živý Jukebox vznikl původně jako duo (Honza Roušar a Václav Tobrman). Plnili jsme hudební přání na svatbách, plesech, eventech a postupem času jsme měli už tolik poptávek, že jsme nemohli stihnout všem vyhovět. Začali jsme tedy oslovovat profesionální muzikanty, kteří by byli schopni zahrát na těchto akcích místo nás pod názvem Živý Jukebox. Jedním z prvních byl pianista Radim Linhart, kterého si velice vážím pro jeho hudební všestrannost a schopnost zahrát cokoli a fungovat v jakémkoli nástrojovém obsazení. Vznikla tím naše první alternace “Živý Jukebox – Radim Linhart”.

Dnes spolupracujeme s více než osmdesáti profesionály z nejrůznějších oborů. Nejsou to jen muzikanti, ale také DJové, fotografové, moderátoři, tanečníci, herci atd.. Z malé firmy tím vyrostla velká pražská hudební agentura Živý Jukebox s.r.o.. Já mám na starosti živé hudební produkce a můj kolega Jan Mikulecký se stará o doprovodný program.

Naše portfolio v současné době dokáže nabídnout kompletní zajištění zábavy na celý den. Za poslední roky jsme odehráli stovky svateb, a proto jsme zřídili také svatební web www.na-svatbu.cz, který je i partnerem Svatebního atlasu.

Co je taková ideální akce, na kterou se se ŽJ hodíte?

Velmi se mi líbí plnit hudební přání a imitovat hlasy. Vše ale závisí na objednávce klienta. Snažíme se vždy vyhovět – od pravidelné produkci pro „naše“ hotely, restaurace a kavárny, až po benefice, které mají smysl – například pro Kuře (Pomozte dětem), pro které jsme s Václavem Tobrmanem napsali píseň. Živý Jukebox se také hodí na festival, do vinárny, na ples i firemní akci. Máme v repertoáru přes 5000 písní a neustále přibývají další. Pro účely věrné interpretace nových českých hitů jsme spolutvůrci a uživatelé webu www.czhity.cz.

Jakou hudbu máte vy osobně rád?

Já od puberty miluju skupinu The Queen a velmi se mi líbí i česká revivalová kapela Queenie v čele se skvělých Michalem Kluchem. U českých interpretů mám rád tvorbu Petra Hapky, Anety Langerové nebo Michala Hrůzy. Co byste obecně doporučil těm, kdo jsou v procesu výběru kapely na svatbu? Na co se zaměřit, v čem si udělat jasno, na co si dát pozor?

Nejdůležitější podle mě je si říct co vlastně chci a odpovědět si na pár otázek:

  • Jaký mám celkový rozpočet?
  • Kolik budu mít hostů?
  • Jaký hudební styl a žánr mám rád?
  • Na jak velkém prostoru by se mělo hrát?
  • Jak bych si představoval hudbu k obřadu?
  • Jestli hudebí podkres i během hostiny a focení?
  • Jaká kritéria by měla splňovat kapela na večer?
  • A případně jestli chci i DJ na afterparty po kapele?

Každému ženichovi a nevěstě poradíme a pomůžeme. Aby jejich ANO předznamenalo ten nejlepší svatební den se spoustou hudby a dobré zábavy.

Elvis from Prague
Honza Roušar 3
Gabriela Vermelho
Václav Tobrman
Kvartet
IMG_8613
Radek Kašpar
Živý-Jukebox---Honza-Roušar-a-Václav-Tobrman
DJ Jan Mikulecký
Elvis from Prague
Jan Juanito Burian

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…