DSC_1368 (Copy)
Zpět na všechny články

Svatba v dešti - no a co má být?

Z každé nevěsty se stává před svatbou tak trochu zaříkávač počasí. A největším strašákem – pomineme-li možnost, že by se nedostavil ženich – je deštivý den.

A přesně ten potkal mě, byť jsem si možnost, že by snad mohlo pršet, vůbec nepřipouštěla. Skoro celé léto bylo slunečné a teplé, úvahy o dešti nepřicházely na mysl.

Ale necelý týden před svatbou zněla předpověď jasně – jediný deštivý den z celého týdne (a možná i měsíce) vycházel na náš pátek.

Vystřídala jsem pocity paniky, smutku, ale i naděje, že jim ta předpověď prostě jako vždycky nevyjde. Vyšla. A na sto procent.

Ráno jsem se ale probudila až překvapivě a neuvěřitelně klidná a vyrovnaná. Odhodlaná nenechat si tento den ničím zkazit. A teď můžu říct, že i přes hustý celodenní déšť nám vše vyšlo naprosto dokonale. Včetně fotek, které byly díky dešti originální a výjimečné.

Celou svatební galerii naleznete zde – Andy a Venda, 11.8.2017

Kdo by si pomyslel, že bych předem řekla “díky dešti”. A tak moje první rada zní –

Nepropadejte panice! Je to jen váš den. A když ho přijmete se vším všudy, vyjde perfektně.

A navíc – hosté vycítí vaši náladu a rozpoložení a podle toho se budou také chovat. S dobrou náladou je potřeba jít příkladem. Vy jste ty styčné body, které určují atmosféru celého dne.

A teď trochu prakticky. Je krásné mít svatbu pod širým nebem v přírodě, třeba pro různé varianty focení ideální stav. Doporučuji ale mít vždy v záloze plán minimálně v podobě stanů apod.

Vždy počítejte se suchou i mokrou variantou svatby.

Není nic horšího, než kvůli rozmaru počasí vymýšlet náhradní plán na poslední chvíli. Nežijeme na Sahaře a s možností deště by se prostě mělo při přípravách svatby počítat.

Vždyť víme, o čem mluvíme – dva ze tří již vdaných / ženatých členů týmu Svatebního atlasu si sílu deště okusili na vlastní kůži.

Pokud hovoří předpověď jasně a uvádí déšť, pořiďte si zajímavé doplňky. Deštníky, pěkné gumovky – cokoli, co vás napadne a co by mohlo dodat zážitku i fotkám patřičný šmrnc.

A s tím souvisí další rada –

Zjistěte si, zda má váš fotograf také vybavení na focení v dešti. A jestli bude schopen / ochoten pořizovat snímky taky za deštivého počasí.

V neposlední řadě –

Počítejte s tím, že s deštěm přichází taky ochlazení. Takže s sebou svetřík, nebo bolerko, které zahřejí. Náš tip – džínová bundička může sloužit pro nevěstu jako netradiční, ale trendy doplněk.

Uvidíte, že nakonec budete za deštivé počasí rádi. Zejména taky proto, že nedovolí hostům se někam rozprchnout, ale všichni budou držet a bavit se pěkně pospolu.

U nás se většinu času tančilo, kapela si celou svatbu moc chválila. Díky dešti hrála skoro bez přestávek, protože si to hosté vyžadovali a byla by škoda přerušovat zábavu.

A navíc nám napršelo moře štěstí :-)

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…