Svatební účes: na co si dát pozor?
Zpět na všechny články

Svatební účes: na co si dát pozor?

Na co si dát pozor a jak moc při tvorbě svatebního účesu záleží na délce vlasů? Co vzít v potaz a od čeho by se měl váš účes na svatbu odvíjet? Je lepší využít služby profesionála a jak udělat, aby svatební účes vypadal co nejlépe na fotografiích?

Nejlepší svatební účes? Na délce vlasů nezáleží!

Pokud jste se domnívali, že krásné a honosné svatební účesy lze vytvořit jen z dlouhých a silných vlasů, pak vás příjemně překvapíme. I krátké, nepříliš husté či kvalitní vlasy, lze ozdobit množstvím doplňků, šperků či závojem. Trh se svatebním zbožím včetně vlasových doplňků se za několik posledních let prudce rozrostl.

Účes na svatbu by se měl vždy odvíjet od několika základních pravidel a zároveň byste se měli vyvarovat několika častých chyb.

Výběr svatebního účesu záleží samozřejmě na vašem osobním vkusu, je potřeba ale také hledět na styl zvolených šatů či dokonce na místo konání svatby. Na poslední chvilku hlavně neměňte radikálně svůj účes ani barvu vlasů a ve svatebním salonu se nenechte přemluvit ke svatebnímu účesu, který se vám nezdá přirozený.

Na co myslet při volbě svatebního účesu

Aby k vám svatební účes seděl co nejlépe, zvažte zejména několik rozhodujících aspektů. Výběr toho pravého účesu na svatbu můžete zúžit především díky vašemu vzhledu.

  • Dejte si pozor na tvar obličeje (oválný, trojúhelníkový, kulatý či čtvercový).
  • Pozornost věnujte i kvalitě vlasů (tvrdé nebo jemné, řídké či husté, rovné nebo kudrnaté).
  • Zamaskujte vaše “slabé stránky” (dlouhý nos, odstáté uši nebo vysoké čelo).

Od toho se odvíjí, zda vám budou slušet nejvíce svatební účesy s rozpuštěnými vlasy, spuštěným pramínkem, hladkým drdolem, zapletenou korunou či tzv. vánočkou. Úkolem profesionálů je, aby vše zvážili a doporučili vám to nejlepší.

Účes na svatbu a na co si dát zejména pozor

Plánování svatebního účesu může být velmi kreativní a zábavnou činností. Na co myslet při volbě účesu na svatbu tak, abyste si zachovali během vašeho dne co největší duševní pohodu? Dejte si pozor především na tři následující skutečnosti.

>Svatební účes musí vydržet perfektní během celého obřadu. >Účes na svatbu musejí vypadat krásně ale i během celého dne, od brzkých ranních hodin až po večerní párty. >Svatební účes musí být báječný také na fotografiích.

Svatební účes, který vydrží

Účes na svatbu nevěstě může vytvořit i ona sama nebo kamarádka. Je to ale dobrý nápad? Pokud máte vy či ještě lépe vaše přítelkyně s vlasovou stylistikou bohaté zkušenosti, pak se můžete od prvně vytvořené romantické lokny shodnout nejen na účesu, ale i na všem ostatním. Navíc ušetříte mnoho peněz.

Pokud vaše nebo její praxe ale pokulhává, zvolte raději služby profesionála. Svatební účes by měl totiž nejen krásně vypadat, ale také spolehlivě držet a přežít celý svatební den.

Proč se obrátit na profesionála

Ten vás bude rozmazlovat, znát nejnovější hity pro svatební účesy, často zvládne také make-up, který bude k účesu ladit. Vyberte si kadeřnictví dle toho, zda na vás v něm budou mít dostatek času. Na všem se s personálem domluvte a pro váš klid se dohodněte na datu schůzky přímo u vás doma nebo v kadeřnictví.

Zkouška účesu na svatbu je vážně důležitá. I člověka s mnoha zkušenostmi mohou překvapit vaše nepoddajné vlasy. Bude tedy možná potřebovat čas, aby přišel na to, jak vytvořit vámi zvolený svatební účes.

Svatební účesy a foto: na co si dát pozor?

Pozor si musíte dát ale také na další, zpočátku možná málo zřejmou chybu některých svatebčanek. Mnohé z nich totiž zvolí krásný a honosný svatební účes, opomenou ale fakt, že by nemusel vypadat efektně také na fotografiích ze svatby.

Jestliže zrovna váš svatební účes vypadá krásně zezadu, nebo z jedné strany, nezoufejte. Jen je potřeba s tím počítat dopředu a nacvičit si pózy pro ten nejlepší výsledek svatebních fotografií. Nezapomeňte fotografovi připomenout, že chcete nafotit také detaily svatebního účesu.

Jak na dokonalý svatební účes

Den svatby je pro každou nevěstu velkým dnem a dokonalý svatební účes je neodmyslitelnou součástí svatebních šatů. Pro nevěsty s dlouhými vlasy existuje mnoho možností svatebních účesů, jako jsou velké vlny, účesy se závojem nebo jednoduchý drdol. Délka vlasů ovlivňuje volbu účesu, ale i pro nevěsty s krátkými vlasy existuje řada účesů, které jim sluší. Důležité je si uvědomit, že volba účesu se odvíjí od stylu svatebních šatů a individuálního vkusu každé nevěsty. Aby byl den svatby opravdu nezapomenutelný, je třeba pečlivě vybírat svůj velký účes.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…