Jak sestavit svatební program? Plus 10 tipů na svatební hry
Zpět na všechny články

Jak sestavit svatební program? Plus 10 tipů na svatební hry

Kdo by se vůbec měl ujmout vytvoření celého programu na svatbu? A jaké svatební hry si zahrát, aby se hosté nenudili? Přinášíme vám 10 tipů na hry na svatbu a další rady, jak zabavit děti!

Kdo by měl svatební program sestavit?

Zpravidla máte několik možností, kdo bude rozhodovat o programu na svatbu. O kompletní sestavení, včetně her na svatbu, svatebního dj nebo i zábavu pro ty nejmenší, se může starat několik osob. Kdo by to měl být?

  • Svatebčané – pokud nikomu nedůvěřujete a patříte mezi ty, jež byli obdarováni kreativitou, sestavte program úplně sami.
  • Svědci – v mnoha případech o programu na svatbu rozhodují svědci. Pokud se pro takovou možnost rozhodnete, měli byste svědkovi maximálně věřit a nechat mu volné ruce při přípravě svatebního programu.
  • Zábavní členi rodiny – patříte mezi šťastlivce, kteří žijí po boku vtipného sourozence, rodiče či vzdálenějších členů? Využijte jejich smyslu pro humor.
  • Svatební agentura – jestliže nikomu nechcete plně svěřit svatební program, včetně her na svatbu či DJ, využijte služeb profesionální svatební agentury. Nebudete mít žádné starosti a s agenturou můžete vše při sestavování svatebního programu diskutovat.

Hry na svatbu aneb Kdo se má nejvíce bavit?

Nejdůležitějšími osobami na svatbě by měli být bezesporu svatebčané. Při volbě svatebních her byste ale měli myslet i na všechny ostatní. Pokud se nebudou dobře bavit hosté, nebudete mít ze svatby dobrý pocit ani vy. Myslete na každého návštěvníka a kromě svatebních her určených pro novomanžele zvolte i aktivity, do kterých se mohou zapojit všichni zúčastnění.

Hry na svatbu, které hosty nebudou nudit

Svatebních her je opravdu nepřeberné množství. A proto vybrat i pouhých 10 her na svatbu nebylo jednoduché. Jaké tipy jsme pro vás připravili?

Poznávání partnera

Znají se novomanželé opravdu dokonale? Zavažte jim oči a nechte je mezi dalšími hosty poznat lásku svého života. Podle čeho se přitom ženich a nevěsta budou poznávat, je jen na vás. Od kolena a kotníku, až po zadek.

Svatební kvíz

Kvíz je dalším způsobem, kterým lze poznat, kolik toho o sobě novomanželé vědí. Někdo z rodiny či nejlepší přátelé vymyslí novomanželský kvíz a hosté mohou poslouchat, zda se odpovědi hostů na vtipné otázky shodují. Zeptejte se například na jméno nejlepšího přítele, narozeniny tchyně nebo velikost spodního prádla.

Svatební tombola

Losování předmětů a dárků může být velká zábava. A přitom nemusí být nutně finančně zdrcující. Pojměte ji s humorem a kromě hlavní ceny v podobě polibku od ženicha a nevěsty nebo svatebního podvazku přidejte také s vtipnými komentáři například špunty do uší či kartáček se zubní pastou.

Hra na malíře

Památku z vlastní svatby chce mít doma snad každý, že? Co takhle připravit novomanželům velké plátno a nechat je společně namalovat svatební obraz či portrét partnera, který si budou moci doma vystavit?

Svatební fotokoutek či fotokabina

Využijte služby profesionála, nebo si vytvořte svou vlastní kabinku s automatickým fotoaparátem, který fotky okamžitě vytiskne. Připravte také různé rekvizity, od svatebního rámu až po paruky.

Svatební památník

Hezká kniha, do které mohou všichni hosté napsat přání či moudro, bude perfektní vzpomínkou na celý svatební den.

Hra s písmeny

Nechť hosté v týmech vylosují písmeno z klobouku (např. písmeno S) a přinesou vše z okolí, co na toto písmeno začíná. Od začátku si určete časový limit, maximální povolenou velikost předmětů a další pravidla.

Dům pro panenky? Spíš pro nevěstu!

Připravte ženichovi modelovací hmotu a nechte ho vytvořit dům snů dle pokynů novomanželky. Právě ta bude popisovat veškerá přání a ženichovi nezbývá, než ji domek z modelovací hmoty postavit. Ideální je hmota, kterou můžete vypálit i v běžné domácí troubě a novomanželé tak budou mít další památku z jejich velkého dne.

Sundavání podvazku

Bez sundávání podvazku se neobejde většina svateb. Běžně úkol zní: ženichu, sundej nevěstě podvazek bez použití rukou.

Házení kytice

K téhle svatební tradici nejspíš nemusíme nic dalšího psát. Zvyklost praví, že kytice se hází všem neprovdaným dívkám. Dejte si pozor jen na to, abyste kytici házeli až poté, kdy ji nebudete potřebovat, tedy po svatebním obřadu či fotografování.

Jak zabavit děti na oslavě

Co ale mají dělat děti, když si dospělí “hrají”? Pořadatelé svatby si často lámou hlavu s tím, jak zabavit děti. Pamatujte, že děti jsou od přírody zvídavé. Pokud je zabavíte a oni nebudou mít šanci se nudit, během svatby si jich možná ani nevšimnete. Jak na to?

Zřiďte na svatbě improvizovaný dětský koutek, kde ratolesti najdou hračky nebo různé malovací a kreslící potřeby. Děti si budou moct hrát, kreslit, ale třeba i malovat zábavné masky na obličej. Kontaktujte profesionální chůvu s certifikátem a nebo nechte děti pohlídat tím nejstarším z nich. To se díky své nové “práci” bude cítit patřičně důležitě.

Více návrhů na to, jak zabavit děti na svatbě se dočtete v jednom z našich předchozích článků.

Nejnovější články

SA-article-image

Catering na svatbu – 15 tipů, jak správně vybrat svatební catering

Pokud se chystáte na svatbu, jednou z nejdůležitějších částí plánování je výběr správného cateringu. Ale jak vybrat ten pravý catering, který splní všechna vaše očekávání? Jaké jsou klíčové aspekty,…

SA-article-image

Harmonogram svatebního dne: Naplánujte svůj velký den bez stresu

Kdo z nás by nechtěl, aby jeho svatební den byl dokonalý? Ačkoli je to náročné, je to zcela dosažitelné. Jeden z klíčů k úspěchu je dobře naplánovaný harmonogram svatebního dne. Co to je a jak to…

SA-article-image

Svatební proslov – tipy, rady a vzorový proslov

Gratulujeme! Právě jste byli požádáni, abyste přednesli proslov na svatbě. Je to velká čest, ale zároveň může být také zdrojem stresu, obzvlášť pokud jste nikdy neřečnil na takové události. Nemusíte…